Vaření na čerstvém vzduchu s volným výhledem.
Konec éry klasických digestoří.

Kuchyňské výpary a pachy eliminujeme ihned při vzniku, odsáváme je přímo u varné desky, nad hrncem, pekáčem, pánví nebo grilem. Tento proces není magie, ale využívá základní principy fyziky proudění. Využíváme jednoduchý přístup založený na příčném proudění, který má vyšší účinnost než pouhé pasivní stoupání rychlosti kuchyňských výparů.

Prohlédněte si naše

Produktové řady

Produkty

BORA představuje revoluční řešení pro moderní kuchyně, spojující inovativní technologie s elegantním designem. S těmito produkty získáte nejen špičkovou funkčnost, ale také minimalistický vzhled pro vaši kuchyni. Odsávání výparů a pachů přímo z varné desky je unikátním prvkem BORA, který zajišťuje optimální čistotu vzduchu. Tento systém využívá pokročilé principy proudění vzduchu, eliminující tradiční potřebu nápadných odsavačů. V důsledku toho BORA přináší do vaší kuchyně nejen novou úroveň estetiky, ale i maximální výkon a komfort.

Který systém odsavače

se hodí do vaší domácnosti?

Systém

Chcete kuchyňskou linku podél stěn, nebo raději kuchyňský ostrůvek? Máte bydlení ve staré zástavbě, nebo v podkroví? Bydlíte v jednopokojovém bytě, nebo ve vícegeneračním domku? Existuje bezpočet obytných prostorů, které mají své vlastní rozvržení, a přesto všechny spojuje jedno: kuchyně, která je jejich středobodem. Kuchyně jsou různé stejně jako lidé, kteří v nich vaří. Jak by se vám líbilo mít při navrhování a plánování kuchyně naprostou svobodu? Systémy odsavače varné desky jsou stejně individuální jako vy – ať už se potřebujete modulární, nebo kompaktní systém, konfigurátor vám pomůže najít ideální odsavač.

ODTAH VEN, NEBO RECIRKULACE?

Někudy musíme ty výpary z vaření dostat pryč. Vysvětlíme si, jaké jsou rozdíly mezi systémy recirkulace a odtahu ven a co se s výpary z vaření ve skutečnosti stane.
U varianty s recirkulací je odsávaný vzduch filtrovaný přes vysoce kvalitní filtr s aktivním uhlím (čištění a odstraňování molekul zápachu) a je vracen zpět do místnosti. U verze s odtahem ven je vzduch odváděn ven. Jaká varianta je pro kuchyni lepší, závisí na mnoha faktorech – v neposlední řadě na konstrukci budovy. Porovnání výhod a nevýhod obou systémů ukazuje, na co byste měli dbát při rozhodování.

Systém

S odtahem ven

Venkovní

U systému odvodu vzduchu BORA jsou kuchyňské výpary odváděny ventilátorem, potrubním systémem BORA Ecotube a pouzdrem ve stěně BORA 3box přímo do venkovního prostředí. Z prostoru pro vaření tak zcela odstraníte jak páru i zápach. Protože všechny systémy BORA pracují na rozdíl od běžných kuchyňských digestoří s chytrou technologií proudění místo přesunu velkých objemů vzduchu, odvádějí z budovy méně teplého vzduchu, a šetří tak energii.

Systém

S recirkulací

Recirkulace

BORA recirkulační systém je alternativní řešení odvádění vzduchu. Kuchyňské výpary jsou ventilátorem odváděny do speciálně vyvinutého filtru, který zápach účinně odstraní. Systémy BORA s recirkulací vzduchu tak zajišťují svěží vzduch v kuchyni. Protože u systémů s recirkulací vzduchu zůstává teplý vzduch v místnosti, jsou ideálním řešením pro pasivní a nízkoenergetické budovy.

Prohlédněte si, jak to vše funguje.